Fysik

Snebold

22. oktober 2014 af spartex (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa jeg sidder og rodder med en opgave i fysik.

Et barn har lavet en snebold med masse på 120kg og en diameter på 0,8 meter. Jeg har tidligere i opgaven udregnet Densitet af snebolden, snebolden potentielle energi og sneboldens inertimoment.

Barnet står oppe på en bakke med en højde på 3,2 meter

Opgaven lyder: Find sneboldens hastighed ved bunden af bakken.

Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ændringen i potentiel energi omdannes til kinetisk energi og rotationsenergi.


Svar #2
22. oktober 2014 af spartex (Slettet)

Kan du uddybe lidt. Det ville hjælpe en del


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har så

        ΔEpot = m·g·h = (1/2)·m·v2 + (1/2)·I·ω2

hvor  ω = v/r  hvis snebolder ruller uden at glide. Det giver en ligning til bestemmelse af v.


Skriv et svar til: Snebold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.