Fysik

Hjælp til at udregne strømstyrke i en proton kanon?

23. oktober 2014 af lenepoulsenhjerte (Slettet) - Niveau: A-niveau

En protonkanon i en accelerator udsender en stråle af protoner. Hvert minut udsendes der 7,1*10^20

Hvad er strømstyrken i protonstrålen?

Hvilken formel skal man bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2014 af mathon

    str\! \o mstyrke=\frac{ladning}{tid}=\frac{7,1\cdot 10^{20}\cdot e}{60\; s}=\frac{7,1\cdot 10^{20}\cdot \left (1,60218\cdot 10^{-19}\; As \right )}{60\; s}=

                                                                        1,90\; A


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2014 af alexandersvanholm

strømstyrke=ladning/tid

Din ladning hedder 7,1*10^20.
Der er 60 sekunder på et minut, så 60 sekunder vil altså være din tid. Herfra regner du videre.

Mvh,
Alexander Svanholm


Skriv et svar til: Hjælp til at udregne strømstyrke i en proton kanon?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.