Matematik

Eksponentiel sammenhæng

24. oktober 2014 af Needhelptak (Slettet) - Niveau: C-niveau

Grafen for en eksponentiel sammenhæng har afskæringen 7,5 på y-aksen og går gennem punktet (5,8;310)
Bestem en forskrift for sammenhængen.
-Hvordan regner man dette ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2014 af mathon

Grafen for en eksponentiel sammenhæng går gennem (0;7.5) og (5.8;310)


Svar #2
24. oktober 2014 af Needhelptak (Slettet)

Jamen forstår det ikke, hvorfor er der 3 tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2014 af mathon

Der er to punkter à to koordinater.

                      


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. oktober 2014 af mathon

i en eksponentiel sammenhæng
                                                         y=b\cdot a^x
gælder
                                                         \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}

hvoraf             
                                                         a=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

og 
                                                         b=y_1\cdot a^{-x_1}


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

I din notation er der decimalkomma i det ene tal, mens semikolon bruges til at adskille x- og y-koordinaten i dit punkt. Punktet er (5,8 ; 310) med x = 5,8 og y = 310 .


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. oktober 2014 af mathon

                                               \begin{array}{|c|c|c|c|}x_1&y_1&x_2&y_2\\ \hline 0&7,5&5,8&310 \end{array}


Skriv et svar til: Eksponentiel sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.