Matematik

Intergralregning

24. oktober 2014 af CelineB (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er igang med en opgave i matematik som omhandler intergralregning, som jeg håber nogle kan hjælpe mig med. Opgaven lyder: Den viste "pæreform" er sammensat af funktionen f(x)=x2+3 og cirklen x2+y2=4. Bestem figurens areal. 

Jeg ved, at cirklens funktion er kvadratroden af -x2+4. Nu ved jeg bare ikke, hvordan jeg skal komme videre. Jeg har vedlagt et billede af figuren, som jeg har plottet ind i Maple ved hjælp af funktionerne. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2014 af peter lind

Hvad menes der med den viste pæreform ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2014 af SuneChr

Parablen på skitsen er ikke den, du har angivet funktionen for. Hvad skal fortegnet for x2 være for f (x) ?
Du vil sikkert få brug for at finde skæringspunkter mellem cirkel og parabel.
Først må du beskrive dén punktmængde, hvis areal skal bestemmes.
Og så hedder det "integralregning".


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. oktober 2014 af mathon

                        f(x) = -|a|x2 + 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2014 af mathon

Hvilken figurs areal skal beregnes?


Skriv et svar til: Intergralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.