Matematik

Løse ligning med 3 x'er

27. oktober 2014 af endu - Niveau: C-niveau

Hej, jeg skal løse denne ligning:

x*x*x + 2 (x+5)

Og jeg ved at x*x*x = x^3
Så hedder den:

x^3 + 2x + 5

Er bare lidt i tvivl om hvordan x^3+2x kommer til at hedde.


Svar #1
27. oktober 2014 af endu

Den kommer selvfølgelig til at hedde:

x^3 + 2x + 10 

Og ikke x^3 + 2x + 5 :-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke nogen ligning. En ligning vil indeholde et lighedstegn = .

Ja, udtrykket er lig med x3 + 2x + 10 .


Svar #3
27. oktober 2014 af endu

Når ja en lineær funktion :-) Men tak skal du have!! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er nu ikke en lineær funktion men et polynomium af 3. grad.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#3

Bemærk, at en lineær funktion skrives på formen y = f(x) = ax + b , så det er ikke en lineær funktion, som #4 skriver.


Skriv et svar til: Løse ligning med 3 x'er

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.