Andre fag

Kedel

19. november 2014 af Redub (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er helt lost i denne opgave, hvordan skal jeg gribe den an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

m1 = 0,07 * 23000/3600 = 0,4472 kg/s

m2 = 0,09 * 23000/3600 = 0,5750 kg/s

m3 = 0,05 * 23000/3600 = 0,3194 kg/s

I forvarmer 3 kommer der en massestrøm m3 ind med en entalpi h3 (den finder vi om lidt). Der kommer desuden en massestrøm på m1 + m2 ind med en entalpi på 798 kJ/kg. Ud igen kommer så en massestrøm på m1 + m2 + m3 med entalpien 561 kJ/kg.

h3 kan vi finde med et h,s-diagram:

Indgang til turbine: 55 bar, 540oC : hind aflæses til ca 3510 kJ/kg ( Jeg sidder og kigger på et diagram på internettet, så jeg kan ikke aflæse det særlig præcist).

Ved en isentropisk proces ned til udgangstrykket 23 bar bliver entalpien h1s,ud ~ 3230 kJ/kg (Du går lodret ned fra punktet før, til du kommer til p = 23 bar)

Ved at gå videre ned til 12 og 3 bar finder man:

h2s,ud ~ 3050 kJ/kg

h3s,ud ~ 2750 kJ/kg

Vi har nu:

ηis = Δh/Δhis

η1is = (hind - h1ud)/(hind - h1s,ud)  <=>

h1ud = hind - η1is*(hind - h1s,ud)

h1ud = 3510 - 0,76*(3510 - 3230) = 3297

På samme måde fra 1 til 2:

h2ud = 3297 - 0,71*(3297 - 3050) = 3121

og fra 2 til 3

h3ud = 3121 - 0,67*(3121 - 2750) = 2872

 

Vi kan nu opstille 1. hovedsætning for forvarmer 3:

Q = m3*h3ud + (m1 + m2)*798 - (m1 + m2 + m3)*561

og indsætte værdierne.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hov jeg var lidt for hurtig.

Når du har fundet h1ud er det fra dette punkt du går lodret ned til 12 bar.

h2s,ud = 3100  (du går fra punktet 23bar, h=3297 lodret ned til p=12bar)

h2,ud = 3297 - 0,71*(3297 - 3100) = 3157

h3s,ud findes nu ved at gå fra (p=12bar, h=3157) lodret ned til p=3bar

h3s,ud = 2790

h3,ud = 3157 - 0,67*(3157 - 2790) = 2911


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Se eventuelt mit diagram.


Svar #4
19. november 2014 af Redub (Slettet)

Jeg får 1363607

Ser det rigtig nok ud?


Svar #5
19. november 2014 af Redub (Slettet)

* 1363.607 kW


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Det skal være 0,5750. Jeg får det til 993 kW.


Svar #7
19. november 2014 af Redub (Slettet)

Hov, der manglede lige et komma :)

Jeg siger endnu engang tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Kedel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.