Matematik

Alternerende serie

24. november 2014 af Haxxeren - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg har en alternerende serie givet ved:

Am = 8/(am3·J1(am)),

hvor:

am er x-værdierne til nulpunkterne til Besselfunktionens løsning af første orden, dvs. a1 = 2,40483, a2 = 5,52008, a3 = 8,65373 etc. og J1(am) er Besselfunktionen af første orden med argumentet am.

Der er oplyst 10 af koefficienterne:

A1 = 1,10801

A2 = -0,13978

A3 = 0,04548

A4 = -0,02099

A5 = 0,01164

A6 = -0,00722

A7 = 0,00484

A8 = -0,00343

A9 = 0,00253

A10 = -0,00193

Summen af koefficienterne giver 0,99915, men der bliver spurgt om, at summen af koefficienterne skulle give 1, men hvorfor gør det ikke her?

Kan man vise, at serien har summen 1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere det mere præcist. am kan vel ikke være nulpunkterne til J1(x) . I stedet er de nulpunkterne til J0(x) .


Svar #2
24. november 2014 af Haxxeren

#1

Du har ret. Der skulle selvfølgelig have stået, at am er nulpunkterne til J0(x), men serien er korrekt.

Se:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/31729551/1.jpg


Svar #3
24. november 2014 af Haxxeren

#1

Det kan man måske ikke "bare" vise?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er da muligt, at man kan det.


Svar #5
24. november 2014 af Haxxeren

#4

Pas. Det har jeg godt nok ikke bud på.

Har du en idé uden at det bliver alt for kompliceret?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, og jeg kunne ikke lige finde noget i Watson.


Svar #7
24. november 2014 af Haxxeren

#6

Måske var det nemmere, hvis du fik hele opgaven (med lidt teori i starten):

https://dl.dropboxusercontent.com/u/31729551/3.jpg

Jeg har fundet en facitliste, der siger det her:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/31729551/2.jpg

Giver det mening, at summen af A'erne er 1, fordi f(0) = 1?


Svar #8
24. november 2014 af Haxxeren

#6

Det må selvfølgelig give mening, hvis vores initialflytning er givet ved f(r) = 1-r2 og at f(0) = 1.

Det er løst nu.


Skriv et svar til: Alternerende serie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.