Matematik

metalgenstande, halvkugle formel.....

27. november 2014 af livgc (Slettet) - Niveau: B-niveau

en bestemt type af massive metalgenstande fremkommer ved at fjerne en halvkugle i hver ende af cylinder. Radius i halvkuglerne er lig med cylinderens radius. for en metalgenstand af denne type, hvor overfladen skal være 4 dm2, gælder at 

2\pi rh^{2}=4 og V=\pi r^{2}-h\frac{4}{3}\pi r^{3}

hvor r (dm) er radius i både cylinderen og halvkuglerne, h (dm) er cylinderens højde, og V (dm3) er metalgenstandens rumfang

a) Bestem V som funtion for r

jeg må bruge Nspire..


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2014 af peter lind

isoler h fra den første ligning og sæt resultatet ind i formlen for V


Svar #2
27. november 2014 af livgc (Slettet)

hvordan isolere man h???


Svar #3
27. november 2014 af livgc (Slettet)

bruger Nspire så hvordan kan man sætte det ind der?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2014 af peter lind

Det behøver du ikke noget CAS værktøj til. Divider ligningen med 2πr


Svar #5
27. november 2014 af livgc (Slettet)

jeg forstår det ikke hvordan kommer den så til at se ud?? kan ikke finde ud af og isolere


Skriv et svar til: metalgenstande, halvkugle formel.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.