Matematik

Beregn længden af højden på siden b

27. november 2014 af livgc (Slettet) - Niveau: B-niveau

I trekant ABC er ∠A=72°, b=4.1og c=3.8

a) Tegn en model af trekanten, og beregn lænden af siden a.

b) Beregn længden af højden på siden b. 

har regnet opgave a ud til at være 3.61401

hvordan finder jeg så ud af højden af siden


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2014 af LeonhardEuler

a) Benyt cosinusrelationerne


Svar #2
27. november 2014 af livgc (Slettet)

hvad med opgave b?


Svar #3
27. november 2014 af livgc (Slettet)

men er min opgave a ikke rigtig? 

hvad hedder formlen så??


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Dit svar for længden af siden a er ikke korrekt. Man benytter en cosinusrelation.

Du har benyttet en formel, der kun gælder for retvinklede trekanter.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kan beregne højden hb ved

        hb = c·sin(A) .


Skriv et svar til: Beregn længden af højden på siden b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.