Matematik

Hjælp til renteregning!!!

28. november 2014 af hvisjegsigerhej (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg sidder pt fast i min matematikaflevering, og kan ikke komme videre med denne opgaver. Jeg ved der skal anvendes en formel og logaritmen skal i brug. Håber at der er en der vil hjælpe. Opgaven lyder således: En person indsætter 15000 kr. på en konto i en bank til en fast årlig rente på 2,6%

a)Hvor stort et beløb står der på kontoen efter 20 år? 

- Har regnet mig frem til 25063,31 kr.

Opgave b som jeg har problemer med!:

En anden bank reklamerer for en konto med en fast årlig procentvis rente, hvor et beløb på 15000 kr. vil blive fordoblet i løbet af 20 år.

b) Bestem den årlige procentvise rente for denne bank.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt renteformlen

        Kn = K0·(1+r)n

I spm b) kender man n = 20, K20 = 30000 , K0 = 15000 og kan så finde r af

        1+r = (Kn/K0)1/n = 21/20


Svar #2
28. november 2014 af hvisjegsigerhej (Slettet)

Efter jeg har sagt; 1+r=30000/15000=2,5 Hvad gør jeg så??


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

30000/15000 er ikke lig med 2,5 . Se #1. Man beregner så

        r = 21/20 - 1


Svar #4
28. november 2014 af hvisjegsigerhej (Slettet)

Hov også 2 jeg mente. Dvs. r=0,03526492

Så nu kommer det til at hedde: K20=K0 x (1+0,03526492)^20? 

Hvad med efterfølgende? Undskyld alle de spørgsmål, har bare slet ikke styr på det her.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja. Den årlige procentvise rente er så r = 3,526% .


Svar #6
29. november 2014 af hvisjegsigerhej (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hjælp til renteregning!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.