Matematik

Differential regning

28. januar 2015 af cewrite (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordna differentiere jeg en ligning som denne:

f(x) = z^4+2*p^3+6*q+x


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2015 af mathon

Er z, p q og x variable ?


Svar #2
28. januar 2015 af cewrite (Slettet)

ja det er de 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. januar 2015 af Heptan

f'(x) = z^4+2*p^3+6*q

når man differentierer med hensyn til x


Svar #4
28. januar 2015 af cewrite (Slettet)

#3

f'(x) = z^4+2*p^3+6*q

når man differentierer med hensyn til x

Men skal de andre faktorer ikke også differentieres? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. januar 2015 af mathon

      \small f(z,p,q,x)= z^4+2p^3+6q+x

                    \small \frac{\partial f}{\partial z}=4z^3

                    \small \frac{\partial f}{\partial p}=6p^2

                    \small \frac{\partial f}{\partial q}=6

                    \small \frac{\partial f}{\partial x}=1

                   


Svar #6
28. januar 2015 af cewrite (Slettet)

#5

      \small f(z,p,q,x)= z^4+2p^3+6q+x

                    \small \frac{\partial f}{\partial z}=4z^3

                    \small \frac{\partial f}{\partial p}=6p^2

                    \small \frac{\partial f}{\partial q}=6

                    \small \frac{\partial f}{\partial x}=1

                   

Tak, det giver bedre mening 


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.