Matematik

Intergralregning

30. januar 2015 af SKOLEN124 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave:

Grafen for funktionen givet ved g(x) = 3x2+1 afgrænser sammen                                                                  med linjerne med ligningerne y = 0, x= 1 og x = 3 et område, der har et areal.                                         Bestem uden brug af hjælpemidler.

Har lavet det her, men er tvivl om det er rigtigt, nogle der kan hjælpe???

\large \int^{3}_{1} \left ( 3x^{2}+1 \right ) dx = (3x^{3} - e^{-x}) {3}_{1} =


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Stamfunktionen er ikke korrekt. Der kommer ikke eksponentialfunktioner ind i billedet som stamfunktioner til polynomier.

Benyt den generelle formel

        ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , n ≠ -1 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2015 af SuneChr

# 0
Det hedder nu kun "integralregning".
Find nu en funktion som differentieret giver 3x2 og en funktion som differentieret giver 1
og læg de to funktioner sammen, som så kaldes stamfunktionen til (3x2 + 1) .


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2015 af mathon

                           \large \int^{3}_{1} \left ( 3x^{2}+1 \right ) dx = \left [x^3+x \right ]_{1}^{3}


Skriv et svar til: Intergralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.