Matematik

Afstand

25. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Er der nogle, der kan fortælle mig, hvordan jeg starter sådan et bevis? Hvad gør man?


Svar #1
25. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2015 af mathon

Tegn det og få overblik.

                               dist(P,l)=\left | P_oP \right |\cdot \sin(v)     når v er vinklen mellem vektorerne \overrightarrow{P_oP} og \overrightarrow{r}

Multipliceres med  \left |\overrightarrow{r} \right |
har man                  
                               dist(P,l)\cdot \left | \overrightarrow{r} \right |=\left | \overrightarrow{r} \right |\cdot \left | P_oP \right |\cdot \sin(v)

                               dist(P,l)\cdot \left | \overrightarrow{r} \right |=\left | \overrightarrow{r}\times\overrightarrow{ P_oP} \right |
Divideres med  \left |\overrightarrow{r} \right |
har man                  

                               dist(P,l)=\frac{\left | \overrightarrow{r}\times\overrightarrow{ P_oP} \right |}{\left | \overrightarrow{r} \right |}

                               


Svar #3
25. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

er det rigtigt nok tegnet?

Vedhæftet fil:Untitled.png

Svar #4
25. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

og hvorfor bruger du sin v?


Svar #5
25. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2015 af mathon

#4
          Se på din tegning:
                                               \sin(v)=\frac{d}{\left | \overrightarrow{P_oP} \right |}


Svar #7
25. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Hvordan laves disse tre så?

i 1) har jeg fundet frem til parameterfremstillingen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. februar 2015 af Soeffi

#7

Hvordan laves disse tre så? ... I 1) har jeg fundet frem til parameterfremstillingen.

Hvis du har parameterfremstillingen, har du også retningsvektoren for linjen og kan bruge formlen...


Svar #9
25. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

er det ligemeget hvilket punkt jeg bruger som P? Jeg har nemlig 4 punkter.


Svar #10
25. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

hov ikke noget alligevel... skal bruge punkt C


Svar #11
25. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

men hvordan indsætter jeg tallene i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. februar 2015 af Soeffi

#11

men hvordan indsætter jeg tallene i formlen?

Hvad er din parameterfremstilling?


Svar #13
25. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

her


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. februar 2015 af Soeffi

#13

I så fald er r lig (-4,1,6). P er C og P0 kunne være A.


Svar #15
25. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

skal jeg så bare krydse retningsvektoren og AC og dividere det med retningsvektoren?


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. februar 2015 af Soeffi

#15

skal jeg så bare krydse retningsvektoren og AC og dividere det med retningsvektoren?

Du skal finde vektoren, der er krydsproduktet (ABxAC), og dividere dennes længde med længden af retningsvektoren (AB).


Svar #17
25. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

hvordan finder jeg dens længde?


Svar #18
25. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

?


Svar #19
25. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

hvordan laver jeg opgave 2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #20
25. februar 2015 af Soeffi

Længden af (-4,1,6) = Kvadratrod{(-4)2+(1)2+(6)2


Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.