Fysik

densitet

25. februar 2015 af meta246 (Slettet) - Niveau: B-niveau

der er et lod, når det er over vander vider kraftmåleren 6.0N når den så sænkes langsomt ned i vandet viser kraftmåleren 4.0N 
dette er det jeg får oplyst, og nu skal jeg så beregne densiteten. hvordan gør det dette?  Er der nogle som kan hjælpe mig?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2015 af mathon

Opdriften Fop er lig med tyngden af den fortrængte væskemængde.

                              V_{lod}\cdot \varrho _{v\ae ske}\cdot g=F_{op}

                              \varrho _{v\ae ske}=\frac{F_{op}}{V_{lod}\cdot g}

                              \varrho _{v\ae ske}=\frac{(6,0\; N)-(4,0\; N)}{V_{lod}\cdot g}

                              \varrho _{v\ae ske}=\frac{2,0\; N}{V_{lod}\cdot g}

Hvis du under nedsænkningen af loddet anvender et måleglas, kan du aflæse volumenforøgelsen = V_{lod}


Svar #2
25. februar 2015 af meta246 (Slettet)

hvad er Vlod og g


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2015 af Heptan

Vlod er volumen af loddet, g er tyngdeaccelerationen som er 9,82 m/s2


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2015 af Soeffi

#0

der er et lod, når det er over vander vider kraftmåleren 6.0N når den så sænkes langsomt ned i vandet viser kraftmåleren 4.0N 
dette er det jeg får oplyst, og nu skal jeg så beregne densiteten. hvordan gør det dette?  Er der nogle som kan hjælpe mig?? :)

Er det densitet af lod eller vand?


Skriv et svar til: densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.