Fysik

Rydbergformlen

27. februar 2015 af kanselv1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Når man udregner bølgelængden vha. Rydbergs konstant, får man enheden "m i minus første".

Hvad står enheden for og hvordan opstår den?

Tine


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2015 af mathon

                      m^{-1}=\frac{1}{m}
svarende til
                      

og
                      \left [ \lambda \right ]=m
                      


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2015 af mathon

                     m^{-1}=\frac{1}{m}
svarende til

                      \frac{1}{\left [ \lambda \right ]}=\frac{1}{m}
        og
                      \left [ \lambda \right ]=m


Skriv et svar til: Rydbergformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.