Fysik

Fordampning

28. februar 2015 af mbn89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme Lf ud fra to vand masser og temperaturer. Jeg tænker selv på at regne den ud nogenlunde sådan her

Emod = Eafg

Så jeg regner først den modtagne energi ud, som vandet har modtaget fra dampen (kommer fra et dampudviklingsapparat direkte ned i vandet) og derefter den afgivne energi fra dampen. Trækker den modtagne fra den afgivne og beregner Lf udfra det.

Kan det ikke gøres på den måde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2015 af peter lind

Du skal også regne med at den fortættede damp er ved 100º C og at den afkøles til fællestemperaturen


Svar #2
28. februar 2015 af mbn89 (Slettet)

Ja det er jeg med på. Så den metode jeg beskriver er god nok?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2015 af peter lind

så vidt jeg kan bedømme ud fra den noget korte beskrivelse ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2015 af mathon

Da du jo
så har:
                           L_{f}=\frac{m_{vand}\cdot c\cdot \Delta T}{m_{damp}}


Skriv et svar til: Fordampning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.