Fysik

Kreditkort - magnetfelt

01. marts 2015 af Olympus - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg har brug for hjælp til at løse opgave 11b og 11c i

http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Vejledninger/121029%20Elektriske%20og%20magnetiske%20felter%20_vejledende%20opgaver%20okt2012.pdf  

Det omhandler kreditkort, men jeg kan virkelig ikke gennemskue de to opgaver... Håber der er nogle, som vil hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

Nummer?!


Svar #2
01. marts 2015 af Olympus

11 (derfor jeg har skrevet 11b og 11c) :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

#2

Oh okay :-)

Er det dig som har stjålet mine pokerpenge??!?!??! Mine fucking 2 millioner $. Nu giver du mig dem kræftedeme din fucking smatso! Hørte du ikke jeg råbte nummer??!?!?!


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2015 af PeterValberg

#3 jeg troede, at det var Laura, der havde "stjålet" dine pokerpenge....

Kære Penalhus (det er vist et tomt penalhus)
STOP nu dit idioti og lad os få fred for dig her på portalen,
jeg (og sikkert mange andre) gider ikke "høre" på dig mere,
når alt, hvad du kommer med, er meningsløst som oventående.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

#4

Du laver ikke andet end at overvåge folk peter valgberg!!!

Det er enten dig, laura eller olympus som har stjålet mine pokerpenge!


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2015 af PeterValberg

#5 Det er altså VALBERG med et enkelt g

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
01. marts 2015 af Olympus

What?!? Altså kan I hjælpe eller skal jeg bare oprette en ny tråd uden at I spamer den med ligegyldige ting?! 


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

#7

Det er dig som har taget mine pokerpenge........Giv mig dem din fucking hund!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. marts 2015 af hesch (Slettet)

#7:  Opgaven har været her for måske 1 år siden.

Prøv at google den med søgeord som  studieportalen+hesch+(nogle vendinger/ord fra opgaven).

Det hjælper ikke at skifte tråd. Penalhuset angriber alt hvad der rør sig.

Penalhus:  Sidder du og er ved at kvæles af grin, mens tårerne triller ned ad kinderne over din egen humoristiske sans ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

#9

og du har ikke noget liv. Du  er ligesom peter valg, du overvåger alle folk med dit lille videokamara


Svar #11
01. marts 2015 af Olympus

#9 Jeg har kigget på dem, men de hjælper ikke ligefrem ret meget...


Brugbart svar (1)

Svar #12
01. marts 2015 af Stats

#10

Penalhuset.... Er det dig Thomasen?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

#12

Ja det er mig!!!

Hej Dennis! Fedt at se dig igen min ven :-)

Jeg er begyndt at spille poker :D Jeg håber det går godt for dig med matematikken :D


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. marts 2015 af Stats

Jo tak.. Hehe... :) Lang tid siden..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #15
01. marts 2015 af Olympus

Altså ingen der kan hjælpe??? hesch?? 


Brugbart svar (1)

Svar #16
01. marts 2015 af hesch (Slettet)

#11:   b)  Fluxen bliver størst/mindst, når viklingerne omspænder kun  •  hhv. × .

Flankerne bliver skrå, fordi viklingerne med tiden glider fra det ene areal til det andet  med netop • eller × .

• betyder, at fluxen peger imod dig, og vica versa.


Svar #17
01. marts 2015 af Olympus

Hmm giver god mening, men i c skal man da beregne noget eller lave en skitse??

Brugbart svar (1)

Svar #18
01. marts 2015 af hesch (Slettet)

c)  Grafen for induceret spænding bliver skiftevis positive/negative pulser udfor de skrå flanker:

Spændingen  U er  proportional med  dψv / dt, hvor ψv er fluxvindingstallet. ( Flux * vindinger ).

Den inducerede spænding skal være større end 1 mV.


Brugbart svar (1)

Svar #19
01. marts 2015 af hesch (Slettet)

Det som opgaven kalder "den magnetiske størrelse" = 0,1T , hedder rigtigt "den magnetiske induktion" eller B-feltet.  Så B = 0,1T.

Fluxen gennem spolen er maksimalt = B*areal = 0,1T * 40E-9 m2 = 4E-9 Wb   ( Weber ).

Så den maksimale ψv = 4E-9 Wb * 1000 vdg = 4E-6 Wb.

Denne ψv skifter fortegn, når kortet flytter sig  0,2 mm.   (en spolebredde)

Så hvis du flytter kortet 0,2 mm / sek  får du en spænding = dψv/dt = 2 * 4E-6 Wb/s, svarende til  8μV.

Det er jo for lidt, men hvor hurtigt skal du så flytte kortet, for at få 1 mV ?


Svar #20
02. marts 2015 af Olympus

#18 hesch... Det giver alt sammen god mening, men jeg tror ikke jeg har forstået hvad du mener med hvordan grafen i opgave c skal se ud... Jeg har vedhæftet en meget hurtig skitse af hvordan jeg tror du mener det, men ellers kan du ikke forklare det nærmere???

Vedhæftet fil:Kreditkort.JPG

Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.