Fysik

Erstatningsresistans

16. april 2015 af l2235 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet opgaven som linket :

Det som jeg har problemer med er at det både er en parallekobling og en seriekobling. Det ved jeg ikke hvordan jeg skal få sammesat. Alt hjælp kan bruges, men forklar gerne meget grundigt, da jeg i forvejen har svært ved fysik. Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2015 af peter lind

De 10 og 15 ohm er sat sammen parallelt. Find erstatningsmodstanden for dem. Den erstatningsmodstand er så sat serielt sammen med de 5 Ohm


Svar #2
16. april 2015 af l2235 (Slettet)

#1 Jeg tror ikke du forstår hvad mit problem er. Jeg ved ikke hvordan jeg kommer frem til erstatningsmodstanden. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2015 af peter lind

Hvis to modstande med modstandene R1 og R2 er sat sammen parallelt er deres erstatningsmodstand R givet ved 1/R = 1/R1+1/R2


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2015 af mathon

hvoraf:

                                   R_p=\frac{R_1\cdot R_2}{R_1+ R_2}


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2015 af mathon

Erstatningsresistansen for hele kredsløbet
er:
                      R_{erstat}=\frac{(10 \; \Omega )\cdot (15 \; \Omega)}{(10 \; \Omega)+(15 \; \Omega)}+(5\; \Omega )


Skriv et svar til: Erstatningsresistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.