Matematik

Eksponentiel vækst

17. april 2015 af anonym122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for hjælp i følgende opgaver, har dog lavet opgave a:

a) Benyt dit værktøjsprogram til at bestemme værdierne af y_n skridtvis i et regneark. Anvend fx startværdien y_0 = 0.0001, som skrives i startcellen, og anvend fx fremskrivningsfaktoren a = 1.025 svarende til en vækst på 2,5 % på. tidsenhed. i cellen for y_1 angives celleformlen a*y_0. Herefter kan du fremskrive antallet af individer celle for celle i fx 100 skridt.

b) Plot antal individer y_n, som funktion af antal generationer n.

c) argumenter for, at løsningen til den eksponentielle differensligning er givet ved:

y_n=a^n*y_0

idet du anvender, at y_1 = a*y_0, y_2=a*y_1 osv. 

d) Tegn grafen for den kontinuerte eksponentielle model, y=a^x*y_0 sammen med dit plot af den diskrete eksponentielle model


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2015 af peter lind

Jeg har hverken differentialligningen eller differensligningen.

c)  Indsæt yn  i differensligningen og vis at det giver samme resultat på venstre og højre side, eller med andre ord: gør prøve


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man for eksempel i celle B1 skriver tallet 0.0001 , skriver i cellen B2 formlen =B1*1.025 . Denne formel kopieres så i cellerne B3:B101, svarende til 100 skridt efter startværdien.


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.