Kemi

Udfyld skema om pH, H3O+ og OH-

18. april 2015 af j0hanneh0lm (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået stillet en opgave i kemi, hvor jeg skal udfylde et skema om pH.

Jeg har følgende oplysninger:

H3O+             OH-                pH                

?                      ?                10,0

?                  1,0*10-8           ?

2,0*10-7          ?                   ?

?                  1,0*10-7           ?

?                      ?                  2,0

Jeg har en idé om hvordan man finder H3O+-værdien og pH-værdien, men jeg aner simpelthen ikke hvordan man finder OH--værdien. Håber virkelig at der er nogen der kan hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2015 af mathon

Ved 25°C:

     I basisk opløsning:
                                    \left [ OH^- \right ]=10^{pH-14}        \left [ H_3O^+ \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{\left [ OH^- \right ]}

     I sur opløsning:
                                    \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}         \left [OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{\left [ H_3O^+ \right ]}


Skriv et svar til: Udfyld skema om pH, H3O+ og OH-

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.