Fysik

Størrelsesklasser

20. april 2015 af abc14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En klar stjerne Deneb i Svanen har den absolutte visuelle størrelsesklasse Mv = -7,1m.

Den tilsyneladende blå størrelsesklasse B = 1,35m og farveindekset B-V=0,09m.

Hvad er Denebs afstand?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først størrelsesklassen V af

       V = B - (B-V)

Benyt dernæst sammenhængen mellem tilsyneladende størrelsesklasse V og absolut størrelsesklasse MV og afstand

        V - MV = 5·log(d) - 5

til at beregne afstanden d i pc .


Skriv et svar til: Størrelsesklasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.