Kemi

pH og pOH

24. april 2015 af Y2015 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg sidder lige med at forberede mig til eksamen om syre og base.

Jeg er lidt forvirret omkring pH og pOH. Hvornår det er sur og hvornår det basisk mht. koncentration af et opløsning.

Kan det passe dette med pH og pOH, som jeg skrev her?

Neutral opløsning:

[H_3 O^+ = 1.0*10^-7 M  ⇐ pH = 7

[OH^- =1.0*10^-7 M       ⇐ pOH = 7

Sur opløsning:

[H_3 O^+ >1.0*10^-7 M ⇐ pH < 7

[OH^- < 1.0*10^-7 M      ⇐ pOH > 7

Basisk opløsning:

 [H_3 O^+ ] < 1.0*10^-7 M    ⇐ pH > 7

[OH^- ] >1.0*10^-7 M        ⇐ pOH < 7


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2015 af Heptan

Ja, det er korrekt. Det du har skrevet gælder ved 25 ºC


Svar #2
24. april 2015 af Y2015 (Slettet)

ok. tak. ja. det er ved 25 ºC.

jeg har lige et spørgsmål til omkring dette emne. 

i en vand autohydronolyse, hvordan kan man se hvilken retning ligevægten ligger? 

H_2 O + H_2 O ⇔ H_3 O^+ + OH^-


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. april 2015 af Heptan

Man kan se på vands ionprodukt, som er 10-14 M ved 25 ºC. Dvs. langt forskudt mod venstre.


Skriv et svar til: pH og pOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.