Fysik

Find frekvensen ud fra en bølgelængde?

24. april 2015 af stinakins (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg har en opgave hvor der står at der er en bølgelængde på 512 nm... og så at jeg skal finde frekvensen af det grønne lys? 

Det er det eneste jeg får at vide og kan derfor ikke helt finde ud af hvordan man beregner frekvensen.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at der for elektromagnetisk stråling (herunder synligt lys) gælder sammenhængen

        λ · f = c

hvor λ er bølgelængden, f er frekvensen, og c er lyshastigheden i vacuum.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2015 af mathon

\lambda =512\; nm=5{,}12\cdot 10^{-7}\; m

                         f=\frac{c}{\lambda }           


Skriv et svar til: Find frekvensen ud fra en bølgelængde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.