Matematik

Hvordan løses denne?

25. april 2015 af UchihaItachi - Niveau: B-niveau

s = ½a*t2+v0t+s0

Hvordan får man isoleret t? og det forvirrer mig endnu mere at der er t2 og t. hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2015 af UG124 (Slettet)

s = (1/2)a · t2 + v0t + s0 ⇔

s - s0 = (1/2)a · t2 + v0t ⇔

s - s0 - v0t = (1/2)a · t2 ⇔

(s - s0 - v0t) / (a/2) = t2 ⇔

\sqrt{\frac{s-s_0-v_{0}t}{\frac{a}{2}}}=t


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2015 af UG124 (Slettet)

herefter benytter du, at

(a / b) / k = a / (b · k)


Svar #3
25. april 2015 af UchihaItachi

#2 hvad mener du med det


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2015 af UG124 (Slettet)

så det bliver simplificeret

t = √( a / (2 · (s - s0 - v0t)) = √(a / (2s - 2s0 - 2v0t))

for a = a , b = 2 og k = s - s0 - v0t


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2015 af UG124 (Slettet)

Rettelse: 

s = (1/2)a · t3 + v0 + s0

s - v0 = (1/2)a · t3 + s0

s - v0 - s0 = (1/2)a · t3

(s - v0 - s0) / (a/2) = t3                      heraf ses at: (1/2)a = (a/2)

uddrag herefter kubikroden


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2015 af Stats

t = [-v0 ± √(v02 - 2·a·(s0 - s))] / a

Kan ses som en andengradsligning ax2 + bx + c , hvor c = s0 - s, b = v0 og a = ½a

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. april 2015 af UG124 (Slettet)

#6

Godaften min ven !

tusind tak for rettelsen.

MfG

UG


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. april 2015 af Stats

Hehe.. Så lidt :)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #9
25. april 2015 af UchihaItachi

så formlen i #5 er forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #10
25. april 2015 af Stats

#9

Nej... Min formel er ikke forkert.

              Efter din rettelse:

Kan jeg ikke lige se... Men du kan jo selv tjekke om den er forkert eller ej.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #11
25. april 2015 af UchihaItachi

Undskyld jeg mente #5


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. april 2015 af UG124 (Slettet)

#9

Get rekt m8.


Svar #13
25. april 2015 af UchihaItachi

hvad står det som? kvadratrod? "["


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. april 2015 af Stats

Nej... Det er bare en parentes

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (2)

Svar #15
25. april 2015 af Stats

Udregn:
d =√( v02 - 2·a·(s0 - s) )

t = [-v0 ± √d] / a

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #16
25. april 2015 af UchihaItachi

siden der står plus og minus

"[-v0 ±", vil det så sige, at jeg kan få to resultater


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. april 2015 af Stats

Korrekt. Hvis d > 0, så får du 2 resultater. Men du bør så være omhyggelig med at tage den rigtige, som passer til den givne problemstilling

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #18
25. april 2015 af UG124 (Slettet)

#16

Jeg synes, at du ikke er særlig taknemmelig overfor min gode ven og mig. Du mener åbenbart ikke, at vores er svar er brugbare.


Brugbart svar (0)

Svar #19
25. april 2015 af ICU (Slettet)

#18 Det var dog et mærkeligt svar ??? 


Svar #20
25. april 2015 af UchihaItachi

har du en mellem regning til hvordan du kom fra s = (1/2)a · t2 + v0t + s0 til t = [-v0 ± √(v02 - 2·a·(s0 - s))] / a. :) 


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.