Matematik

Optimering

26. april 2015 af AlemDer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Dokumentet er vedhæftet, hvor jeg tror at jeg har løst opgave 1 rigtig, men kan så ikke finde ud af at finde den samlede materialepris for denne cylinder.

Er der nogen som kan hjælpe, og evt se om opgave 1 er regnet rigtigt 

På forhånd tak

Vedhæftet fil: opgave-1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

I opgave 1 finder man minimum for det samlede overfladeareal, dvs. funktionen

        A = Abund + Alåg + Akrumside .

I opg 2 skal man finde minimum for den samlede pris, dvs. for funktionen

        P = Pbund·Abund + Plåg·Alåg + Pkrumside·Akrumside

hvor Pbund, Plåg og Pkrumside er enhedspriserne for materialerne i hhv. bund, låg, og den krumme side, altså

        P = 80·Abund + 100·Alåg + 50·Akrumside .

Geometrien er uændret.


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.