Matematik

Divsion med rest

28. april 2015 af jaco7611 - Niveau: 8. klasse

Hvordan divider man med rest?

F.eks. 17 / 5? 

På forhånd tak, 

mvh jacob 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2015 af SuneChr

Hvor mange hele gange går 5 op i 17?
Hvad er der til rest?
17 = 5·3 + 2


Svar #2
28. april 2015 af jaco7611

men hvordan skal man skrive det i en færdighedsprøve? f.eks. hvis en opgave lyder: en kasse mælk med 5 liter mælk koster 17 kr, hvor meget koster én? må man godt bare svare sådan? eller hvordan laver man resten om til en decimal? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2015 af mathon

      1 liter kst    \frac{17\; kr}{5}=\frac{34\; kr}{10}=3{,}40\; kr

                        \tfrac{17}{5}=\tfrac{15}{5}+\tfrac{2}{5}=3\tfrac{2}{5}=3\tfrac{4}{10}=3{,}4


Skriv et svar til: Divsion med rest

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.