Kemi

Benzoesyre

02. maj 2015 af seyed21 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej ! Jeg er igen gået i stå med en opgave . Er der en der vil hjælpe igen :)?

Du skal lave 1,00 liter pufferopløsning af benzoesyre m{(C_7H_6O_2)} og natriumbenzoat m{(NaC_7H_5O_2)} med pH 4,00 med totalkoncentrationen 0,100 M.

Hvor meget benzoesyre og natriumbenzoat skal der afvejes ?

pKa(benzoesyre)=4,20

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2015 af mathon

Pufferligningen:
                             pH=pK_s+\log\left ( \frac{n_b}{n_s} \right )         

                              \frac{n_b}{n_s}=10^{\, pH-pK_s}

                              \frac{n_b}{n_s}=10^{\, pH-pK_s}

                              \frac{n_b}{n_s+n_b}=\frac{10^{\, pH-pK_s}}{1+10^{ pH-pK_s}}

                              \frac{n_b}{n_{total}}=\frac{1}{1+10^{\, pK_s- pH}}

                             n_b=\frac{1}{1+10^{\, pK_s- pH}}\cdot (0,100\; mol)

                             n_s= (0,100\; mol)-n_b


Svar #2
03. maj 2015 af seyed21 (Slettet)

Tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2015 af Kemihjælp31 (Slettet)

Hej,

Jeg forstår ikke helt hvor 1tallet i tællere i femte regnestykke kommer fra. Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. december 2015 af mathon

#3

                       \frac{n_b}{n_s}=\frac{10^{\, pH-pK_s}}{1}

                       \frac{n_b}{n_s+n_b}=\frac{10^{\, pH-pK_s}}{1+10^{\, pH-pK_s}}      …osv


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. december 2015 af mathon

Alment gælder:
                              \frac{a}{b}=\frac{c}{d}\Leftrightarrow\frac{a}{a+b}=\frac{c}{c+d}

som for     
                              \frac{a}{b}=c\Leftrightarrow\frac{a}{b}=\frac{c}{1}\Leftrightarrow\frac{a}{a+b}=\frac{c}{1+c}


Skriv et svar til: Benzoesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.