Matematik

nem differentialligning

05. maj 2015 af lokpæø (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle, som vil hjælpe mig med følgende opgave?


 

Vedhæftet fil: diff.lignign.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2015 af mathon

b)
            \mathbf{\color{Red} I}\! :\; \; \; \; \; \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\frac{1}{2}y              y=e^{\frac{1}{2}x-1}

            \mathbf{\color{Blue} II}\! :\; \;\; \; \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\frac{1}{4}x             y=\frac{1}{8}x^2+\frac{1}{2}

            \textbf{III}\! :\; \; \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\frac{1}{2}             y=\frac{1}{2}x


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2015 af PeterValberg

med hensyn til diff.lign. a og b skal du bare integrere, dermed vil
løsningen til a være en ret linje og løsningen til b er et polynomium

c er af typen y' = ky hvortil løsningen er en eksponentiel sammenhæng y = cekx

Det burde sætte dig i stand til at "fordele" kurverne :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
05. maj 2015 af lokpæø (Slettet)

Hvordan finder du frem til Marton #1?


Svar #4
05. maj 2015 af lokpæø (Slettet)

Især I er jeg i tvivl om.

\mathbf{\color{Red} I}\! :\; \; \; \; \; \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\frac{1}{2}y


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2015 af PeterValberg

#4 Se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:se dette notat.pdf

Svar #6
05. maj 2015 af lokpæø (Slettet)

Tusinde tak, hvordan ved at den blå eller røde er andengradspolynomiet.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj 2015 af mathon

#6
            II\! :\; \;\; \; \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\frac{1}{4}x

                           \mathrm{d} y=\frac{1}{4}x\, \textup{d}x

                           \int \mathrm{d} y=\int \frac{1}{4}x\, \textup{d}x

                           y=\frac{1}{4}\cdot \frac{1}{2}x^2+k

                           y=\frac{1}{8}x^2+k          gennem (2,1)

                           1=\frac{1}{8}\cdot 2^2+k

                            k=\frac{1}{2}

hvoraf
                           y=\frac{1}{8}x^2+\frac{1}{2}

gennem
                            \left(0;\frac{1}{2}\right)


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2015 af PeterValberg

#6

Når x = 0 er y = 1/2 for andengradspolynomiet og y = 1/e ≈ 0,37 for den eksponentielle sammenhæng,
dermed fremgår det af graferne, at den blå må være andengradspolynomiet, da den skærer y-aksem
i en højere værdi end den røde

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: nem differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.