Matematik

Triginomitri: to oplysninger og en højde

27. maj 2015 af Deternanna (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej venner jeg skal op i matematik imorgen, og sidder og øver mig, men stødte på en opgave jeg har svært ved at løse.

Om en trekant ABC oplyses <A = 20 grader, lACl = 10, og h fra B = 4, og <C er stump.

Jeg har fundet arealet til at være 20 enheder^2.

Men hvordan finder jeg lABl og <C ??

På forhånd tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2015 af PeterValberg

TABC = (1/2)·|AC|·|AB|·sin(A)

isolér |AB| og indsæt de kendte værdier

Vinkel C kan efterfølgende bestemmes vha. en cosinusrelation

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
27. maj 2015 af Deternanna (Slettet)

Ahh giver god mening tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2015 af SuneChr

Det hedder    t r i g o n o m e t r i

Højden fra B falder i forlængelse af AC
Kald længden af stykket fra C ud til fodpunktet for x
sin A = hB / |AB|
Til beregning af C har vi
tan 20º = 4 / (10 + x)    ∧     tan (180º - C) = 4 / x           ⇒             tan (180º - C) =     \frac{4}{\frac{4}{\tan 20}-10}


Skriv et svar til: Triginomitri: to oplysninger og en højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.