Kemi

Titrering af polyhydrone syrer

27. juni 2015 af mollylar22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En dihydron syre har pKs1=6 og pKs2=10.

Hvordan ændres titrerkurven, hvis syren har pks1=5 og pKs2=7?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. juni 2015 af mathon

Titrering af divalente syrer:

Hvis de to pKs-værdier ligger mere end ca. 4 enheder fra hinanden og pKs2 < ca. 10, kan syren titreres både som monohydron og dihydron syre.

Hvis de to pKs-værdier ligger mindre end ca. 4 enheder fra hinanden og pKs2 < ca. 10, kan syren kun titreres som dihydron syre.


Skriv et svar til: Titrering af polyhydrone syrer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.