Matematik

Vektor regning - opgave

29. august 2015 af jens12234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder således:

Bestem vinklerne i trekant ABC, når vinkelspidserne har koordinaterne A (17,8) , B (-5,22) , C (8,-10)

Jeg ved godt jeg skal ind og finde længderne - men er der en som kan forklare hvordan man gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2015 af Stats

ΔABC

Med vektorerne
\vec{AB},\vec{BC},\vec{AC}

Derefter udregnes:

\cos(v)=\frac{\vec{a}\bullet\vec{b}}{|\vec{a}|\cdot |\vec{b}|}

hvor længden beregnes vha. pythagoras' sætning

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
29. august 2015 af jens12234 (Slettet)

Hvad er vektor a og vektor b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2015 af AskTheAfghan

#2     Det er blot en generel formel for vinklen mellem vektorerne a og b.

Start med at bestemme vektorerne AB, BC og AC. Derefter skal du bestemme vinklen mellem

AB og AC, BA og BC samt CB og CA. Bemærk at BA = -AB, CB = -BC og CA = -AC.


Skriv et svar til: Vektor regning - opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.