Matematik

Vektorer

01. september 2015 af C6991 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Bestem tallet t, så vektorerne a og b er ortogonale

1) a= (t+5/t) b=(3/2)

2) a=(2t+2/3) b=(5/-t+6)

3) a=(t-1/1-t) b=(t-1/-2t)

En der kan hjælpe mig med dem?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2015 af mathon

Hvad ved du gælder for ortogonale vektorer?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2015 af SuneChr

Det skalære produkt er 0.
Løs derefter ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2015 af mathon

1)
              \begin{pmatrix} t+5\\ t \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 3\\ 2 \end{pmatrix}=0

              3(t+5)+2t=0   


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2015 af SuneChr

# 0
Du sjusker ved mangel på parenteser. Hvor hører t'erne til i brøkerne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2015 af mathon

2)

            \begin{pmatrix} 2t+2\\ 3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 5\\ 6-t\end{pmatrix}=0

            5(2t+2)+2(6-t)=0   


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2015 af mathon

3)
           \begin{pmatrix} t-1\\ 1-t \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} t-1\\ -2t\end{pmatrix}=0

            (t-1)^2+2t(t-1)=0 

            (t-1)(t-1+2t)=0

            (t-1)(3t-1)=0

            3(t-1)\left(t-\frac{1}{3}\right)=0


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.