Fysik

(Lys) Brydningsforhold

30. september 2015 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP.

Når jeg skal beregne brydningsforholdet mellem to medier, hvilke tal (brydningsindeks) skal da stå øverst og nederst i brøken? Er der evt. en huskeregel? I mit tilfælde bliver der sendt en lysstråle fra et medie med sprit ud i luften, hvor indfaldsvinklen er 31,5 grader. Jeg skal så beregne brydningsvinklen ved brug af brydningsloven.

Tak! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2015 af Jerslev

#0: Man kan prøve sig frem, idet beregningen af vinklen kun kan lade sig gøre, hvis man indsætter korrekt.

Dog angiver index 1 og 2 på brydningsindexet hhv. det medium lysstrålen kommer fra og det den kommer til.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
30. september 2015 af RasmusEu (Slettet)

Tak for dit svar. Det hjalp dog ikke på mit problem.

.b=\sin^{-1}(\frac{1}{1,36}\cdot\sin (31,5))=22,59

eller

b=\sin^{-1}(\frac{1,36}{1}\cdot\sin (31,5))=45,28


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. september 2015 af mathon

     \sin(\varphi _1)\cdot n_1=\sin(\varphi _2)\cdot n_2

    \frac{\sin(\varphi _1)}{\sin(\varphi _2)}=\frac{n_2}{ n_1}         sin-forholdet er det omvendte af brydningsforholdet,
hvorfor

                 \frac{\sin(i)}{\sin(b)}=\frac{n_2}{n_1}=n_{1,2}      når strålegangen er fra stof 1 til stof 2.


Svar #4
30. september 2015 af RasmusEu (Slettet)

Tak! Jeg fandt også svaret på Wiki. 


Skriv et svar til: (Lys) Brydningsforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.