Matematik

Differentiere

04. oktober 2015 af hellokitty3 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg skal differentiere og reducerer udtrykket: 

F(x)=4e^3x + e^2 - x 

F'(x)=12e^3x + 2e^2 - 1 

Er det rigtig og kan det godt reducereres? 

Og så har jeg en anden en: 

f(x)=e^2x * in(x)

f'(x)=2e^2x * in(x) + e^2x * 1/x 

Er det rigtig og kan det godt reducereres? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2015 af Stats

Næsten:

F'(x)=12e3x + 2e2 - 1     - ek er en konstant... Når man differentiere en konstant?

Den anden er korrekt.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2015 af mathon

        f(x)=4e^{3x}-x+e^2

        f{\, }'(x)=4e^{3x}\cdot 3-1=12e^{3x}-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2015 af mathon

         f(x)=e^{2x}\cdot \ln(x)\; \; \; \; x>0

        f{\, }'(x)=2e^{2x}\cdot \ln(x)+e^{2x}\cdot \frac{1}{x}=2e^{2x}\left ( \ln(x) +\frac{1}{2x}\right )

       


Svar #4
04. oktober 2015 af hellokitty3

hvorfor forsvinder e^2 


Svar #5
04. oktober 2015 af hellokitty3

og hvordan kan det være at man kan forkorte e^2x*1/x til 1/2x


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2015 af Stats

2{\color{Red} e^{2x}}\cdot \ln(x)+{\color{Red} e^{2x}}\cdot \frac{1}{x}={\color{Red} e^{2x}}\left (2\cdot \ln(x)+\frac{1}{x} \right )

2 tallet kan vælges at sættes ud, eller man kan beholde den..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.