Fysik

fysik bølger

06. oktober 2015 af hellokitty3 - Niveau: B-niveau

 Når elektronen springer fra tredje skal til anden skal udsendes en lyspartikel (en foton) med bølgelængden 656 nm. Tegn den springende elektron. Tegn fotonen, der løber væk, som en bølge (gerne farvelagt).

* Tegn også de tre andre mulige spring, som elektronen kan foretage, og farvelæg fotonen, der løber væk.

* Balmers formel kan også bruges til at andre bølgelængder (n = 7, n = 8, n = 9 osv). Hvor stor er bølgelængden λ, hvis n = 7. Er denne foton synlig?

* Kan du regne ud, hvordan Balmers formel ændres, hvis den skal bruges til at beregne bølgelængden mellem fjerde skal og første skal? Er denne foton synlig?

Nogen der kan hjælpe mig med det her? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2015 af peter lind

Ser lidt mærkeligt ud. Med mindre du tager hensyn til spin og angulært moment kan springet kun foretages til henholdsvis n lig 2. og 1 og jeg finder det ret usandsynligt, at disse faktorer skal tages med.

Du må da have haft om brintatomet, når du får sådan en pågave. Du bør slå op i din bog før du begynder at spørge her. Du kan også se om brintatomet på https://da.wikipedia.org/wiki/Brint


Svar #2
06. oktober 2015 af hellokitty3

Kan du hjælpe med den sidst opgave

Svar #3
06. oktober 2015 af hellokitty3

Her er dokumantet :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2015 af mathon

Balmer (for n_1=2)

                    \frac{1}{\lambda }=R_{db}\cdot \left ( \frac{1}{{n_1}^2} - \frac{1}{{n_2}^2}\right )=R_{db}\cdot \frac{{n_2}^2-{n_1}^2}{{n_2}^2\cdot {n_1}^2}        R_{db}=1{,}09737\cdot 10^7\; m^{-1}
hvoraf

                    \lambda =(91{,}1267\; nm)\cdot \frac{{n_2}^2\cdot{n_1}^2 }{{n_2}^2-{n_1}^2 }

                    \lambda =(91{,}1267\; nm)\cdot \frac{{n}^2\cdot4 }{{n}^2-4 }         n>2


Svar #5
06. oktober 2015 af hellokitty3

Det forstår jeg faktisik ikke altså det der står inden for parnetesen  hvorfor bliver det til skrevet både i næverne og tallere? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2015 af peter lind

Jeg kan kun delvis læse docx filer. meget af det der står i den fil kan jeg ikke læse.

Se min henvisning i #1 om sidste opgave


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2015 af mathon

#5

            …subtraktion af ensbenævnte brøker.


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Balmers formel

1/λ = 0,01097*(1/22 - 1/n2), n = 3,4,5,.....

λ er bølgelængden en foton, som springer fra skal nr. n til skal nr. 2.

Fra skal 3 til 2: λ = 656nm (rød)

Fra skal 4 til 2:

Indsæt n = 4 i formlen. Dette giver λ  = 486 nm (blå)

osv.

Fra 4. skal til 1.:

1/λ = 0,01097*(1/12 - 1/42) => λ = 97 nm (ikke synlig)


Skriv et svar til: fysik bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.