Matematik

omskrivning af udtryk

08. oktober 2015 af Tila91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, er der nogle der kan forklare mig hvorfor \sqrt{1-\left ( \frac{1}{\sqrt{2}} \right )^{2}}er det samme som \frac{1}{\sqrt{2}}.

Jeg tænkte jo at kvadratroden og 2.potensen ville gå ud med hinanden, men hvad sker der så med 1-tallet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2015 af Jerslev

#0: (1/sqrt(2))^2 = 1^2 / (sqrt(2)^2) = 1/2.

1 - 1/2 = 1/2

sqrt(1/2) = sqrt(1) / sqrt(2) = 1/sqrt(2)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
08. oktober 2015 af Tila91 (Slettet)

Tusinde tak. Nu giver det mening :)


Skriv et svar til: omskrivning af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.