Fysik

Snorlængde

11. oktober 2015 af Aternum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan bestemmes snorspændingen, hvis man kun kender snorens længde, vægt samt afstanden mellem punkterne hvor snoren er fastgjort. Skal man så bare anvende, at snorspændingen er lig med tyngdekraften på snorens vægt? NB! Frekvensen kendes også.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2015 af mathon

Snor spændingen
                                S=m_{lod}\cdot g


Svar #2
11. oktober 2015 af Aternum (Slettet)

Jeg har forstået opgaven. Først beregnes bølgelængden, dernæst udbredelseshastigheden og til sidst kan snorspændingen solves.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2015 af mathon

i givet fald
                      v=\sqrt{\frac{S}{m_l }}                   når m_l er snormasse pr længde  og v er lydens udbredelseshastighed.

                      S=v^2\cdot m_l


Skriv et svar til: Snorlængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.