Matematik

omvendt proportionalitet

24. november 2015 af Mm98 - Niveau: B-niveau

undersøgom x og y er omvendt proportionale.
x = 4, 8, 10, 30
y= 2, 1, 4/5, 4/15?

hvordan skal jeg regne dette ud?

jeg kender dog godt formlerne:
x*y=k
y=k/x

men jeg forstår bare ikke hvordan jeg skal gange dem. skal jeg bare gange overkors????


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2015 af PeterValberg

Undersøg om x·y i alle 4 tilfælde giver samme værdi (k)
I så fald, er der tale om omvendt proportionalitet.

4·2 = ?
8·1 = ?
10·(4/5) = ?
30·(4/15) = ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2015 af Soeffi

#0. Du skal se om x·y for hvert par af x og y giver samme tal.


Skriv et svar til: omvendt proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.