Fysik

Fysik Elektrik.. En hjælpende hånd.

26. november 2015 af Eliasz - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har lavet a'eren. B'eren har jeg svært ved :(

En flad spole er ophængt i en kraftmåler. Kraftmåleren viser 0,70N

a) Bestem spolens masse

Spolen er kvadratisk med kantlængden 6,0cm, og den har 150 vindinger. Den nederste del af spolen befinder sig i et homogent magnetfelt med retning vinkelret på spolens plan som vist på figuren (figur 1). I et forsøg varieres den elektriske strømstyrke gennem spolen. Strømmen gennem spolen har en sådan retning, at den nedadrettede kraft på spolen vokser, når strømstyrken øges. Sammenhængen mellem den elektriske strømstyrke I gennem spolen og kraftmålerens visning F fremgår af følgende tabel:

I/A: 0,2 - 0,4 - 0,6 - 0,8 - 1,0 - 1,2

F/N: 0,85 - 1,01 - 1,16 - 1,32 - 1,48 - 1,63

b) Bestem størrelsen af det magnetiske felt, som spolen er ophængt i.

Vedhæftet fil: Figur-1-1298994.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2015 af peter lind

a)  Brug Newtons 2. lov for tyngdekraften på joroverfladen F = m*g

b)Lav lineær regression på de data og brug dernæst at F= B*I*L hvor B er det magnetiske feltstyrke, I er strømstyrken og L er længden af  ledningngen


Svar #2
26. november 2015 af Eliasz

Ud fra regressionen har jeg y=0.78143x + 0.69467

Forklaringsgrad R^2 = 0,999

Hvordan skal jeg nu bruge formlen F=B*I*L ??


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2015 af peter lind

Som du ser af formlen i #1 er kraften proportional med F så hældningen af linjen er denne proportionalitetsfaktor. Konstanten angiver bar hvor du startede


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. november 2015 af mathon

                 F=(B\cdot l)\cdot I

                 F=k\cdot I


Skriv et svar til: Fysik Elektrik.. En hjælpende hånd.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.