Matematik

Isolere n

09. februar 2016 af Xaina (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Før Oliver bygger terrassegulvet, skal han lægge tværbjælker fra en husmur til ydersiden af terrassen som vist på skitsen. Tværbjælkerne har en tykkelse på 5 cm. Afstanden mellem tværbjælkerne skal være mellem 40 og 60 cm, og afstanden skal være det samme mellem alle tværbjælker.

Undersøg med tegningen og/eller beregning, hvor mange tværbjælker Oliver skal bruge.



(Antag, at der skal lægges n bjælker.
Da har vi, da antallet af mellemrum er én mindre end antallet af bjælker:
5n + a(n - 1) = 710    ∧   40 < a < 60
Find passende heltalligt n som opfylder det, a må være.)

Det i parentes, er hvad jeg ved, dog kan jeg ikke finde ud af at isolere n og løse det.

Vedhæftet fil: Mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2016 af Stats

5n + a(n - 1) = 710
5n + an - a = 710
n(5 + a) = 710 + a
n = (710 + a)/(5 + a)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Isolere n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.