Matematik

Integralregning - udregning af farvet område i parabel

04. april 2016 af shadyp - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen.

Jeg sidder netop og knokler med integralregning, hvor jeg er stød på følgende opgave.

Figuren (er vedhæftet) viser grafen for funktionen f(x)=9-3x^2+6x. Grafen for f afgrænser sammen med førsteaksen i intervallet [0;3] og andenaksen et område, der er skraveret på figuren.

a) Beregn arealet af dette område.

Håber virkelig I kan hjælpe.

Tusind tak på forhånd :-=


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2016 af PeterValberg

Arealet af det grå område kan bestemmes som:

A=\int_0^3{\left(9-3x^2+6x \right )\,dx}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Integralregning - udregning af farvet område i parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.