Kemi

Kemi -reduktion og oxidation

28. april 2016 af tinarc (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har brug for hajelp til nogle spoergsmaal. Der maa meget gerne forklares. 

Tusind tak

1. Gør følgende reaktionsskemaer færdig:

Pb2+ (aq) + ClO- (aq) → PbO2 (s) + Cl- (aq) (basisk opløsning)

2. Del reaktionsskemaet op i en oxidation og en reduktion:

Ni (s) + Cu2+ (aq) → Ni2+ (aq) + Cu (s)

3. Én af følgende reaktioner er en redoxreaktion. Hvilken? Hvordan kan du se det?

2 Na(s) + Cl2(g) →2 NaCl(s)

NaCl(s) →Na+(aq) + Cl-(aq)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2016 af Heptan

1. Reaktionen er en typisk redoxreaktion, som kan afstemmes med de almindelige regler for afstemning af redoxreaktioner.

Bly går fra OT = +2 til OT = +4.

Chlor går fra OT = +1 til OT = -1

Da der både blive afgivet og optaget 2 elektroner som reaktionen er skrevet, går vi videre til næste trin, som er at afstemme ladningen med OH-.

Ladning venstre side: 2 -1 = +1

Ladning højre side: -1

Tilføj 2 OH-(aq) på venstre side så det passer.

Nu skal der afstemmes med vand på højre side. Det stemmer hvis der tilføjes 1 H2O(l) (du behøver ikke skrive 1 foran).


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2016 af Heptan

2. Nikkel stiger i oxidationstrin, så den bliver oxideret. Kobber falder i oxidationstrin, så den bliver reduceret.

Ni(s) → Ni2+(aq) + 2 e-

Cu2+(aq) + 2 e- → Cu(s)

3. Prøv at undersøge i hvilken reaktion der sker en ændring i oxidationstrin.

Hvis du er i tvivl om opgaverne, er jeg sikker på der er en udførlig vejledning i din kemibog, som kan bruges til enhver afstemning af redoxreaktioner. Du er også velkommen til at spørge her.


Svar #3
29. april 2016 af tinarc (Slettet)

Tusind tak for svar. Det er fornemt at man kan faa hjarlp og forstaa lidt mere.

Jeg er dog stadig i tvivl omkring opgave 3. Kan du guide mig lidt?

Jeg har ogsaaen sporgsmaal til hvilken gas dannes, naar Zn(s) oploeses i saltsyre?

mvh Tina


Svar #4
29. april 2016 af tinarc (Slettet)

Sidder ogsaa med dette spoergsmaal:

Hvad er det laveste hhv. hoejeste oxidationstal for svovl ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2016 af Heptan

#3 Har du bestemt oxidationstrinnene?

#4 Se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1678960


Skriv et svar til: Kemi -reduktion og oxidation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.