Kemi

Fysik/kemi molarmasse af atmosfærisk luft

29. april 2016 af bonnielarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har fået afvide at atmosfærisk luft består af 25% O2 og 75% N2

og at molarmassen bliver 29g/mol

(2·16+(2·14,01)·3)/4 men er ikke sikker på hvorfor jeg skal gange med 3 og dividere med 4 men får det rigtige resultat, nogle der kan forklarer hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2016 af Heptan

Det er fordi 3/4 = 75 % og 1/4 = 25 %.

25\% \ M(O_2)+75\% M(N_2) = \frac{1}{4} \ M(O_2)+\frac{3}{4} \ M(N_2)=\frac{M(O_2)+3 \ M(N_2)}{4}


Svar #2
29. april 2016 af bonnielarsen (Slettet)

Mange tusind tak :)


Skriv et svar til: Fysik/kemi molarmasse af atmosfærisk luft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.