Fysik

Elektromagnetisk lys

30. april 2016 af mathiasschulter (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælp? det er noget fysik....;)

Vi har et gitter med afstanden 1.5E-6 mellem hver spalte. 

a. Hvad er gitterkonstanten?
b. Hvor mange linier pr. mm har gitteret?

Det kunne være en stor hjælp ;)

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2016 af peter lind

Du mangler enheder. Gitterkonstanten er afstanden mellem spalterne. Antal linjer pr mm er 1mm/gitterkonstanten


Svar #2
30. april 2016 af mathiasschulter (Slettet)

okay, giver dig lige et billed


Svar #3
30. april 2016 af mathiasschulter (Slettet)

#0

Jeg har brug for hjælp? det er noget fysik....;)

Vi har et gitter med afstanden 1.5E-6 mellem hver spalte. 

a. Hvad er gitterkonstanten?
b. Hvor mange linier pr. mm har gitteret?

Det kunne være en stor hjælp ;)

 
 
Vedhæftet fil:IMG_0426 kopi.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2016 af mathon

Forkert overskrift. Lys er EMstråling, hvorfor elektromagnetisk lys er en pleonasme.

Vi har et gitter med afstanden 1.5E-6 m spalte.

a. Hvad er gitterkonstanten?

            d=1{,}5\cdot 10^{-3}\; mm=0{,}0015\; mm

b. Hvor mange linier pr. mm har gitteret?          

            N=\frac{1\; mm}{0{,}0015\; mm}\approx 666


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2016 af peter lind

Jeg kan ikke se, hvad jeg skal bruge billedet til. Det har intet med dine spørgsmål at gøre. Spørgsmålene er de samme som i #0, og det har jeg svaret på i #1. Hvis der er noget du ikke forstår der, må du vende tilbage med detaljeret oplysning om hvad du ikke forstår


Skriv et svar til: Elektromagnetisk lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.