Matematik

Definition

03. maj 2016 af Linegransid (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Er der en, der kort kan fortælle mig definitionen for en differentiabel funktion. Og hvad går tretrinsreglen ud på?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2016 af PeterValberg

Vedr. tretrinsreglen, se video nr. 16 på denne videoliste [ LINK ]
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2016 af mathon

Tegn et kurvestykke.
Afsæt et fast punkt P(x ;y) og et varabelt punkt.

      Hældningskoefficient for sekanten
      er:
                      a=\frac{y-y_o}{x-x_o}

      grænseværdien - hvis denne eksisterer

                      \underset{x \to x_o}{\! \! \! \! \lim }\; \frac{y-y_o}{x-x_o}=\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=f{\, }'(x)    er differentialkvotienten for f(x) i P_o
      og hældnigskoefficient for tangenten i P_o(x_o\, ;y_o)
      hvis ligning er:
                                    y-y_o=f{\, }'(x_o)(x-x_o)

                                    y=f{\, }'(x_o)x+\left (y_o-f{\, }'(x_o)\cdot x_o \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2016 af mathon

Tretrinreglen:

      1. trin
                    \Delta f=f(x)-f(x_o)

      2. trin
                    \frac{\Delta f}{\Delta x}

      3. trin
                    \underset{\Delta x \to 0}{\lim} \; \frac{\Delta f}{\Delta x}=f{\, }'(x_o)      hvis grænseværdien eksisterer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2016 af mathon

tekstkorrektion:

Afsæt et fast punkt P_o(x_o ;y_o) og et variabelt punkt P(x ;y).


Skriv et svar til: Definition

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.