Kemi

Jern indholdet i ståluld (databehandling)

22. maj 2016 af calliemoore (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg skal skrive denne her rapport der omhandler jernindhold i ståluld. Jeg har lidt svært ved noget af databehandlingen. (Vejledningen er vedhæftet) 

Spørgsmålene som jeg har lidt svært ved er: 

1. Beregn stofmængden af KMnO4 (og dermed MnO4−) der er tilsat ved ækvivalenspunktet.

2. Beregn stofmængden af jern i stålulden.

3. Beregn massen af jern, der var i den afvejede mængde ståluld.

4.Beregn endelig jernindholdet i ståluld i masse%. 

Vores ståluld havde en vægt på 0,1 g og mængden af KMNO4 som vi tilsatte var 17,1 ml.

Håber virkelig i kan hjælpe, tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2016 af mathon

       \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 5\, Fe\, _{\textit{(s)}}\; +\; Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 16\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; 5\, Fe^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; Mn^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 8\, H_2O\, _{\textit{(l)}}       


Svar #3
22. maj 2016 af calliemoore (Slettet)

Vil du ikke hjælpe mig med spørgsmålene? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2016 af mathon

korrektion:
      \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 5\, Fe\, _{\textit{(s)}}\; +2\, Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 16\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; 5\, Fe^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Mn^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 8\, H_2O\, _{\textit{(l)}} 

stofmængdeforhold
 Fe\; :Mn{O_4}^-=5:2=2{,}5:1

Du har glemt at opgive koncentrationen af titrator.


Svar #5
22. maj 2016 af calliemoore (Slettet)

Koncentrationen er 0,0200 M

Kan min beregning til første opgave godt passe:

n = c * V
n= 0,0200 M* 17,1 ml = 0,342 M
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2016 af mathon

1.
         n(KMnO_4)=(0{,}0171\; L)\cdot \left ( 0{,}0200\; \tfrac{mol}{L} \right )

2.

         n(Fe)=2{,}5\cdot (0{,}0171\; L)\cdot \left ( 0{,}0200\; \tfrac{mol}{L} \right )


Svar #7
22. maj 2016 af calliemoore (Slettet)

Ahh mange tak. Har du mulighed for at hjælpe med de andre? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. maj 2016 af mathon

3.
         n(Fe)=2{,}5\cdot (0{,}0171\; L)\cdot \left ( 0{,}0200\; \tfrac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 55{,}847\; \tfrac{g}{mol} \right )
        


Brugbart svar (1)

Svar #9
22. maj 2016 af jegbrugerstudieportalen1 (Slettet)

Hej Mathon

Ved du om en lille plade jern kan bøjes ved brug af håndkraft ligesom kobber og bly?


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. maj 2016 af Soeffi

#9 

Det kommer an på kulstofindholdet i jernet. Nogle former for jern kan bøjes og beholde formen andre kan ikke. De vil vende tilbage til den oprindelige form eller knække.


Svar #11
22. maj 2016 af calliemoore (Slettet)

Men hvad med 4 ? Er det bare samme resultat som i opgave 3 bare i procent?


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. maj 2016 af mathon

Efter medsendelse af øvelsesvejledning
ses:
     \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 5\, Fe^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; + Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 8\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; 5\, Fe^{3+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; Mn^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 4\, H_2O\, _{\textit{(l)}}

stofmængdeforhold
 Fe^{2+}\; :Mn{O_4}^-=5:1

1.
         n(KMnO_4)=(0{,}0171\; L)\cdot \left ( 0{,}0200\; \tfrac{mol}{L} \right )=3{,}42\cdot 10^{-4}\; mol

2.

         n(Fe^{2+})=5\cdot (0{,}0171\; L)\cdot \left ( 0{,}0200\; \tfrac{mol}{L} \right )=0{,}00171\; mol

3.
         m(Fe)=(0{,}00171\; mol)\cdot \left ( 55{,}847\; \tfrac{g}{mol} \right )=0{,}095498\; g    
                                                         ( massen af elektroner medregnes ikke )


                


Svar #13
22. maj 2016 af calliemoore (Slettet)

Og er det ikke lidt mærkeligt at i opgave 1. giver den 0,000342 M og i opgave 2 giver den 0,000855 M?


Svar #14
22. maj 2016 af calliemoore (Slettet)

Det er nok bare mig der er virkelig virkelig dum men jeg forstår stadig ikke helt hvordan opg. 4 udregnes....


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. maj 2016 af mathon

#14

   4.
            Beregn 0{,}095498\; g i procent af 0{,}1\; g


Svar #16
22. maj 2016 af calliemoore (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #17
22. maj 2016 af mathon

#13
       Du bør nok repetere begrebet TITRERING!!


Skriv et svar til: Jern indholdet i ståluld (databehandling)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.