Matematik

Rafle/snyd sandsynlighed

01. juli 2016 af konse (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hvad er chancen for at slå (med 4 terninger) fire 6'ere, og hvad er chancen for at slå 1 2 3 4. Er chancen den samme eller anderledes. Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juli 2016 af PeterValberg

Sandsynligheden for en sekser er 1/6 (med en fair terning),
så sandsynligheden for 4 seksere er:

P(6,6,6,6)=\frac16\cdot\frac16\cdot\frac16\cdot\frac16=\frac{1}{1296}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juli 2016 af PeterValberg

Der er 64 = 1296 mulige udfald, når man kaster 4 terninger (nogle vil være identiske).

Antal mulige måder, hvorpå fire terninger kan vise 1,2,3,4

\frac{4!}{(4-4)!}=24

Sandsynligheden for udfaldet 1,2,3,4 er således:

P(1,2,3,4)=\frac{24}{1296}=\frac{1}{54}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Rafle/snyd sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.