Fysik

Afstand

17. august 2016 af Mikkeldkdk - Niveau: C-niveau

En stjerne har en absolut størrelsesklasse på 0,2 og en tilsyneladende størrelsesklasse på 9,2.

Beregn afstanden til stjernen. 

 Jeg har udregnet den vha denne formel  d = 10^m - M + 5/5 Vil i se om det er gjort rigtigt? evt også fortælle mig hvilken enhed udregningen kommer ud i. - Udregninger vedhæftet.

Vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2016 af mathon

                          r=\left ( 10^{m-M+5} \right )^{\frac{1}{5}}


Svar #2
17. august 2016 af Mikkeldkdk

Hvad mener du med 1/5? Det står der intet om i mine formler


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2016 af mathon

                          r=\left ( 10^{m-M+5} \right )^{\frac{1}{5}}= \sqrt[5]{10^{m-M+5} }


Svar #4
17. august 2016 af Mikkeldkdk

Pas formlerne fra bogen nævner intet om det


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2016 af mathon

Du mangler en parentes i dit udtryk

                             d = 10^(m - M + 5)/5   skal være   d=10^{\frac{m-M+5}{5}}=\left (10^{m-M+5} \right )^{\frac{1}{5}}


Skriv et svar til: Afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.