Fysik

Beholders masse

24. august 2016 af mikk634c (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave i fysik som jeg kunen bruge noget hjælp til. Opgaven er splittet i 3 dele. Jeg har regnet 1. del. Men skal bruge noget hjælp til 2 og 3

Opgaven.

Et stykke is med massen 0,1 kg og temperaturen 0o sænkes ned i en beholder af kobber med 0,5 kg vand af 40o

Beregn fællestemperaturen, når der ikke tages hensyn til beholderens masse.

Q = m * c * T

Qis= 0,1kg * 1950 j/kg * K * ( 0oC - Tf )

Q vand = 0,5kg * 4182 j/kg * K * ( Tf - 40 )

Q is = Q vand

Tf = 36.6o   

      b)  Dersom fællestemperaturen bliver målt til 20,8o, hvor stor er da beholderens masse?

    

      c)  Beregn fællestemperaturen, dersom isstykket har begyndelsestemperaturen -20o, og beholderens masse skal tages med i beregningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2016 af peter lind

1. Du skal også tage hensyn til smeltevarmen så du får Qis+Qsmeltevarme = Qvand 

Du skal på højre side tilføje  Qbeholder I 2 giver det en ligning til bestemmelse af beholderens masse. I 3 samme ligning men nu med fællestemperaturen som ubekendt


Svar #2
24. august 2016 af mikk634c (Slettet)

Hvordan vil ligningen komme til at se ud?

Har forstået at man skal tilføje Q(beholder) er bare i tvilv hvordan man skal regne det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2016 af peter lind

På samme måde som med vandet Qbeholder = mbeholder*ckobber(tstart-tslut)


Svar #4
24. august 2016 af mikk634c (Slettet)

Tak.


Skriv et svar til: Beholders masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.