Fysik

Brændværdi - gas?

25. august 2016 af Bookeater - Niveau: C-niveau

Har fået følgende opgave:

I et sommerhus er der installeret et gaskomfur. En dag vil Jan lave spaghetti bolognese, så han bringer en gryde med 2 liter 6 °C koldt vand i kog. Gryden er lavet af aluminium og vejer 250 g.

Spørgsmål: Hvor meget gas skal han bruge for at bringe vandet i kog?

Jeg har regnet følgende:

((0,25 kg aluminium * 900) + (2,00 kg vand * 4186)) * ΔT.

Dette får jeg til at give 825312 J

Herfra ved jeg ikke hvordan jeg skal komme videre og finde ud af, hvor meget gas, jeg skal bruge ... Medmindre det er nok at oplyse antallet af Joule?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2016 af LilanKahn (Slettet)

Finder en tabel værdi for fx propan.


Svar #2
25. august 2016 af Bookeater

#1
Finder en tabel værdi for fx propan.

Skal bruge brændværdien for Flaskegas, der er på 46,0 men ved ikke hvordan jeg skal komme videre med det ...

Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2016 af LilanKahn (Slettet)

Braendvaerdi = 46 000 000 \frac{J}{Kg}

Så hvis man er lidt doven kan man omskrive det til:

Braendvaerdi = 46 000 \frac{J}{g}

\frac{825312 J}{46 000 \frac{J}{g}}=17.94g 


Svar #4
25. august 2016 af Bookeater

Tusind tak!

Skriv et svar til: Brændværdi - gas?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.